Zendaya’s neongele Oscars-jurk was een knipoog naar deze Cher-look uit de jaren 70

De gele jurk van de acteur was een eerbetoon aan een ander pictogram van de rode loper. De ster van “Malcolm & Marie”, 24, was een zonnestraal op de rode loper in een gele jurk van chiffon van Valentino.

Haar levendige look leek ook een stijlhulde te zijn aan Cher, die volgens Vogue in 1970 een soortgelijke jumpsuit droeg op “The Sonny and Cher Show”.

Net als de outfit van Cher had Zendaya’s jurk een gewaagde uitsparing in het middenrif, een veel voorkomend thema op de rode loper van de Oscars dit jaar. In een ander mogelijk eerbetoon aan de “I Got You Babe” -zangeres droeg Zendaya haar lange haar los en eenvoudig gestyled met een middenstuk.

Terwijl Cher’s outfit een haltertopje omvatte met een strik om haar nek, was Zendaya’s jurk strapless, en ze was accessorized met $ 6 miljoen aan Bulgari-sieraden, waaronder een ketting met twee diamanten kragen en een gele diamant. Ze maakte haar look af met bijpassende gele Jimmy Choo-hakken en een bijpassend geel masker.

Volgens een Instagram-bericht van Valentino kostte het 300 uur om Zendaya’s aangepaste jurk met de hand te maken. De jurk heeft zelfs een eigen naam, “Force de beauté” (kracht van schoonheid) De showstopping-jurk gloeit blijkbaar ook in het donker, zoals te zien is in een reeks Instagram-foto’s en video’s van haar stylist, die de jurk een ‘neondroom’ noemde.