Geschiedenis succes van ‘I Will Always Love You’ en Bodyguard de film

We kennen allemaal het nummer I Will Always Love You van Whitney Houston. De zangeres maakte een cover van dit nummer in 1992 en het was gelijk een enorm succes. Het nummer werd geschreven door Dolly Parton in 1974 en is meerdere keren in de hitlijsten gekomen.

Whitney Houston kreeg samen met Kevin Coster de hoofdrollen in de film The Bodyguard aangeboden. Het was in eerste instantie de bedoeling dat Whitney het nummer ‘What Becomes Of The Broken Hearted’ zou coveren voor de film. Dit nummer was echter al een jaar eerder gebruikt in een andere film genaamd Fried Green Tomatoes. Kevin kwam met het idee om ‘I Will Always Love You’ te coveren.

Eenmaal in studio kwamen ze erachter dat de versie van Linda Ronstadt een heel couplet mist en vervolgens dook Whitney zelf de studio in, om het couplet alsnog op te nemen. Zij zong het zo ongelofelijk goed dat het uiteindelijk net als de film The Bodyguard een enorme hit werd. Zelfs Dolly Parton was enorm van onder de indruk van Whitney’s versie van het nummer. Uiteindelijk heeft Whitney Houston’s versie van het nummer zes weken lang op nummer 1 gestaan.