Controversiële film Janelle Monaé vrijdag massaal in première

De nieuwe horrorfilm Antebellum met zangeres Janelle Monaé heeft vrijdagavond een grote landelijke première in de Nederlandse bioscopen in meer dan honderd zalen. Nog nooit eerder opende een horror/ thriller tegelijk met een premièrefeestje in Amsterdam is zoveel zalen tegelijk. De premièrezal plaats vinden op het dak van NEMO vanwege de coronamaatregelen.

Monaé speelt in de film een succesvolle schrijfster die vast zit in de werkelijkheid. Ze moet de confrontatie aangaan met het duistere verleden en het mysterie ontraadselen voor het te laat is. De aanleiding van de film is de dood van de Afro-Amerikaanse tiener Trayvon Martin . Martin is in 2010 neergeschoten toen hij onderweg was naar het huis van zijn vaders verloofde door George Zimmerman. Nadat George heb had aangeven als verdacht.

Antebellum zou eerst in het voorjaar al uitkomen maar, werd uitgesteld vanwege de coronacrisis. De film draait vanaf 10 september in de Nederlandse bioscopen. Nederland is 1 van de eerste landen waar de film te zien is.