Amerikaanse college’s creëren samen een centrum voor zwart ondernemerschap met $ 10 miljoen aan financiering van Bank of America

Morehouse College en Spelman College creëren samen een centrum voor zwart ondernemerschap met $ 10 miljoen aan financiering van Bank of America

De Black Economic Alliance Foundation, HBCUs Spelman College, Morehouse College en Bank of America hebben plannen aangekondigd om het Center for Black Entrepreneurship te ontwikkelen. Het wordt de allereerste academische centrum met een ​​nieuwe klas van Zwart ondernemerstalent. Het Center for Black Entrepreneurship wordt mogelijk gemaakt door $ 10 miljoen aan financiering van Bank of America en zal samen worden gevestigd op de campussen Spelman en Morehouse. Het centrum ondersteunt de ontwikkeling van een academisch curriculum, werving van faculteiten, co-curriculaire programmering en de ontwikkeling van nieuwe fysieke ruimte.

Mary Schmidt Campbell, president van Spelman en onderdeel van de Black Economic Alliance zei: “onze studenten zullen leren om sterke bedrijven op te bouwen en rijkdom te creëren voor hun families en hun gemeenschappen, terwijl ze tegelijkertijd een eersteklas liberale kunstopleiding volgen. We zullen topfaculteiten aannemen, onze studenten financieel ondersteunen, co-curriculaire programma’s blijven ontwikkelen die praktijkervaring bieden en online cursussen aanbieden voor volwassenen die al op de werkvloer zitten. Bovendien zal het CBE huidige door studenten geleide initiatieven, zoals Spelman’s Entrepreneurship Club en het Black Venture Capital Consortium, evenals populaire programma’s zoals Spelpreneur, toestaan ​​om een ​​sterker netwerk van jonge leiders te creëren”.

Cynthia Bowman, hoofd diversiteit en inclusie en talentwerving bij Bank of America zegt: ”Als alumna van Spelman College weet ik uit de eerste hand de blijvende en betekenisvolle impact die de instelling kan hebben op haar studenten en de omliggende gemeenschap. Dit collectieve partnerschap zal werken om bestaande barrières weg te nemen door unieke kansen te bieden aan zwarte ondernemers, wat uiteindelijk zwarte innovatie en economische mobiliteit binnen de volgende generatie zal stimuleren. Het CBE probeert de toegangsbarrières voor zwarte ondernemers, professionele investeerders en bedrijfsbouwers weg te nemen door gebruik te maken van onderwijs, mentorschap, toegang tot kapitaal en kansen”.